Skip to content

Spirare Talent Valley

Wat is Spirare Talent Valley?

Spirare Talent Valley is een niet-traditionele en persoonlijke ontwikkelomgeving. Het is een omgeving waarin de behoeften van jongeren (Lifetrackers) – hun passies en drijfveren – centraal staan. Talent Valley biedt een uitdagend en uniek aanbod  dat maar één doel dient: jongeren stimuleren om zich volop te ontwikkelen.

De praktijk leert dat als jongeren ontdekken wat ze écht leuk vinden, ze ook ontdekken waar hun werkelijke kracht zit. Op dat moment komen ze in beweging en ontvouwen zich ineens wél allerlei talenten en competenties. Dit maakt Talent Valley tot een veilige omgeving waar jongeren gestimuleerd worden om zichzelf te ontplooien.

Waarom?

Het blijkt dat er een groep jongeren in onze maatschappij is, die stukloopt in het reguliere onderwijs. Niet zelden zijn dit jongeren met het ‘etiket’ hoogbegaafd of hoog intelligent. Hun prestaties laten echter vaak het tegenovergestelde zien: ze presteren zwaar onder de maat, zeker vergeleken met hun leeftijdsgenoten. Een grote bron van zorg voor ouders, vooral omdat ze hun kinderen vaak ook zien wegzakken in een sociaal isolement. Met alle emotionele problemen die daarbij horen. In het submenu waarom lichten we verder het waarom toe.

Wat maakt ons bijzonder?

Talent Valley is een levendige ontwikkelplek waar allerlei invalshoeken samenkomen. Verschillende, inspirerende en gepassioneerde Lifeguides begeleiden de jongeren binnen Talent Valley. Dit zijn geen therapeuten of coaches, maar steeds gepassioneerde personen die met hun passie de Lifetrackers kunnen interesseren en in beweging kunnen zetten. Lifeguides zijn actief als organisatieadviseur, ICT-ondernemer, muzikant en in nog veel meer verschillende ontwikkelrichtingen.

Pioniers

Talent Valley is een organisatie van pioniers. Nieuwe ‘cliënten’ vragen weer om andere accenten qua benadering. Dit vraagt ook van de Spirare organisatie een continue ontwikkelingsproces. Ons doel is nu eenmaal om te zorgen voor een uitzonderlijke, gespecialiseerde en persoonlijke ontwikkelomgeving voor deze doelgroep van (hoog)begaafden. Kort samengevat biedt Spirare Talent Valley:

  • Persoonlijke ontwikkelomgeving
  • Life Awareness : aandacht voor jou als persoon, je omgeving en de maatschappij waar je deel van uitmaakt.
  • Learner Centered Curriculum: gebaseerd op alle facetten van het leven, zet de persoonlijke ontwikkeling centraal
  • Unieke campus in een natuurlijke omgeving met sfeervolle paviljoens
  • Caring Community.