Skip to content
Logo

Dropout Festival 2024

 

Zaterdagmiddag 15 juni – Dropout Festival 2024
13.00-17.30

Weet jij de overeenkomst tussen Bill Gates, Steve Jobs en Mark Zuckerberg? Het zijn alle drie dropouts! Buitenbeentjes die zich niet thuis voelden op scholen en universiteiten. Ze waren niet in hokjes te plaatsen en kozen hun eigen weg. Wij weten dat er in Nederland ook jongeren rondlopen die niet uit de verf komen op gewone scholen, maar tóch barsten van het talent. Herkenbaar? Kom naar het Dropout Festival van Spirare!

Van 13.00 tot 16.00 zijn al onze paviljoens geopend en kun je een kijkje nemen bij of meedoen aan de verschillende workshops die worden aangeboden. Van 16.00 tot 17.30 komen we samen op het festivalterrein. 

Het festival is gratis. Het is wel belangrijk dat je van te voren even laat weten dat je komt.

 

Het Dropout Festival is een ode aan de Dropouts, aan de veranderaars, de vernieuwers en de creatievelingen. Een feestje voor iedereen die zijn eigen pad durft te belopen. Een feestje vol met muziek, goede gesprekken, workshops en lekkere hapjes. Een feestje om ieders talent te vieren!

Op het Dropout Festival kun je natuurlijk ook kennismaken met de mensen van Spirare Talent Valley die jou alles kunnen vertellen over de Talenten Campus; zoals onze aanpak, de diverse workshops en activiteiten die we aanbieden en het persoonlijk traject. Je kunt tijdens het Festival al jouw vragen stellen en ervaren of Talent Valley de plek voor jou is. We zien je graag langskomen!

 

Plattegrond Activiteiten

 

Het Dropout Festival: iets voor jou?

Wat is – behalve het feit dat ze wereldberoemd zijn – de overeenkomst tussen Bill Gates, Steve Jobs en Mark Zuckerberg? Het zijn alle drie dropouts! Buitenbeentjes die zich niet thuis voelden op scholen en universiteiten. Alle drie gooiden heilige huisjes omver, waren niet in hokjes te plaatsen en kozen – noodgedwongen – hun eigen weg. En toen? Om met de beroemde woorden van Apple te spreken: “… people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do…”

Meet & greet the dropouts

OK, een CV à la Gates, Jobs of Zuckerberg is natuurlijk niet het allerhoogste doel in je leven. Maar gewoon ontdekken waar je talenten liggen, is misschien niet zo’n gek idee. Je wordt er in elk geval een stuk vrolijker van. Kom maar eens langs op het Dropout Festival. Daar lopen allerlei ‘voormalige’ dropouts rond. Nederlandse jongeren die dan wel niet zo beroemd zijn (nog niet ;-), maar wel hebben ontdekt waar hun grootste passie ligt. En daar vervolgens hun beroep van hebben gemaakt. 

Hoe krijgt Spirare dat voor elkaar?

Spirare laat bestaande leersystemen voor wat ze zijn en zet er iets anders naast: Spirare Talent Valley. Op deze inspirerende plek in Heibloem kunnen jongeren ontdekken wat ze écht leuk vinden. Als ze dat weten, blijkt namelijk dat ze wél talenten hebben. Tijdens het Dropout Festival krijg je een voorproefje van alle activiteiten van Talent Valley. Er zijn doorlopende workshops, op allerlei verschillende gebieden.

 

“Here’s To The Crazy Ones.

The misfits.

The rebels.

The trouble-makers.

The round pegs in the square holes.

The ones who see things differently.

They’re not fond of rules, and they have no respect for the status-quo.

You can quote them, disagree with them, glorify, or vilify them.

But the only thing you can’t do is ignore them.

Because they change things.

They push the human race forward…

And while some may see them as the crazy ones, we see genius.

Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do…”

Apple TV commercial (1997)