LET’s GO Experience

training ervaringsgericht coachen


Visie

‘Je weet het pas als je het ervaren hebt’. Hoe breder en dieper je zelf ervaringen creëert die bij jou passen, hoe krachtiger, gelukkiger en succesvoller je bent. Zijn wij nog wel in staat om vrij, spontaan en onbevangen ervaringen aan te gaan en net zo makkelijk weer los te laten? Hoe laat je belemmerende ingesleten patronen en denkbeelden los in een maatschappij waarbij we vaak vanuit angst, wantrouwen en controledrang onze ervaringen continu op slot zetten?

Dat doen we door te stoppen met denken dat we het beter weten. Gebruik de ervaringen van het leven zelf als leermeester. En door bewust te worden van verdedigingsmechanismen die je natuurlijke flow blokkeren. Via de training 'ervaringsgericht coachen' leer je weerstand en angsten die hierachter schuilgaan los te laten, zodat je weer vertrouwen en vrijheid voelt om natuurlijk te kunnen navigeren.

Inhoud

Door te praten en denken over ervaren krijg je wat je altijd kreeg, namelijk praten en denken over ervaren. Daarom ga je in deze training ervaringen aan met als leidraad het LET’s GO model. Het model integreert diverse natuurlijke patronen, namelijk: dualiteit, natuur- en universele wetten, jaargetijden, windstreken, symbolen uit de oudheid, het lichaam en de kenmerken van energie. Om dagelijks heel praktisch ervaringen te creëren en te fine tunen, is het model vertaald naar 10 + 1 ervaringsdimensies: No-thing, meaning, sensing, thinking, connecting, patterning, embodying, feeling, being, grounding, doing. In de training ga je deze ervaringsdimensies doorleven zodat je weet hoe je jezelf en anderen kan ondersteunen. Je ontvangt het LET’s GO model, de LET’s GO cirkel en een handzaam LET’s GO kompas. Onderweg doe je uiteenlopende tools in je rugtas waaronder:

  • Aandachts- en ademhalingstechnieken om aandacht te leren richten en los te leren laten;
  • Een Life Track om drijfveren te achterhalen;
  • De Creatiespiraal om te weten welke stappen te zetten;
  • Gesprekstechnieken om wezenlijk verbinding te maken met jezelf en/of de ander;
  • Een checklist ‘Embodying’ om zorg te dragen voor je lichaam;
  • SENSE (Spirare Emotion Navigator Sensibility) om te leren navigeren vanuit je gevoel;
  • Leren omgaan met angst en onzekerheid;

Organisatie

Dankzij Spirare weet ik weer hoe ik kan zijn wie ik ben en kan ik weer doen wat bij mij past. Dit is de missie van Spirare Talent Valley, een Experience Centre waar jongeren met kenmerken van creatief hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit in de leeftijd van 5 – 30 jaar weer zichzelf kunnen zijn en dichter bij hun bestemming worden gebracht. Vanuit hun intrinsieke motivatie en drijfveren kunnen zij weer zelfstandig hun weg bewandelen en zo van betekenis zijn voor zichzelf en anderen in de maatschappij. De TrackGuides, die deze jongeren bijstaan, volgen een jaar lang een intensieve interne LET’s GO opleiding om de ervaringsgerichte werkwijze eigen te maken door zelf weer te leren werken en leven vanuit hun eigenheid en bestemming. Vanuit deze opleiding is de training afgeleid. Je krijgt in een relatief kort tijdsbestek de essentie van deze opleiding mee waar jezelf weer op kan doorbouwen.

Resultaat

Na het doorleven van deze training heb je een beproefde werkwijze om ervaringsgerichter te gaan coachen. Je hebt uiteenlopende tools in handen en nog belangrijker, je hebt voor jezelf stappen gezet in ervaringsgericht coachen door het zelf te doorleven. Je leert niet hoe te veranderen, te verbeteren of hoe iets te moeten bereiken. Het gaat om het leren loslaten van dat wat jou niet dient. Na afloop ontvang je een ervaringscertificaat.

Training

  6 Tweewekelijkse bijeenkomsten van 10.00 – 16.00 uur.

Data

  De data voor de training in het voorjaar van 2021 zijn als volgt: vrijdag 9 april, vrijdag 23 april, vrijdag 21 mei, vrijdag 4 juni, vrijdag 18 juni en vrijdag 2 juli. Aanmelden hiervoor is mogelijk tot 2 april 2021 dus wacht niet te lang!

Locatie

  Experience Centre Spirare Talent Valley
  Sint Jansweg 19
  5928 RC Venlo

Deelnemers

Werk jij als jeugdzorgwerker, jeugd- en gezinsprofessional, leerkracht, pedagoog of coach jij mensen die vastlopen in de maatschappij vanuit wie ze zijn, veel in hun hoofd zitten, aanpassingsgedrag vertonen, het (zelf)vertrouwen kwijt zijn en die het niet lukt om ideeën praktisch om te zetten in actie, wellicht is deze training iets voor jou. Om zoveel mogelijk kwaliteit te kunnen leveren en op maat aandacht te kunnen geven aan iedere deelnemer zijn er maximaal 6 deelnemers per training.

Trainer

Bart Frumau-Luckman Ik zal mij kort voorstellen, mijn naam is Bart Frumau-Luckman. Bij Spirare ontwikkel en geef ik de interne opleiding, coach ik LifeTrackers en TrackGuides, zoals wij die noemen. Mensen die puur en vrij zijn, inspireren mij. Mensen die zich klein voelen en groots willen zijn, raken mij. Dankzij de vrijheid en unieke werkwijze van Spirare leef en werk ik nu vanuit wie ik wil zijn, wat ik wil doen en doe ik de dingen op mijn manier. Dit gun ik jou ook, al is het lastig in woorden uit te drukken hoeveel dit met je doet.

Vergoeding

€ 1.499,- excl. btw en incl. lunch, koffie en thee. De opbrengst zal geherinvesteerd worden in Spirare Talent Valley en volledig ten dienste staan van de creatief hoogbegaafde- en sensitieve jongeren die het zo hard nodig hebben.

Inschrijven

LET’s GO en schrijf je in via secretariaat@spirare.org. Wij zijn al enthousiast, mocht jij nog vragen hebben, mijn nummer is: 06-22944262. Inschrijving vindt plaats op volgorde van aanmelding en vol is vol.

Top